Da’ cu Lupul ce-ati avut?!

– De ce ai ochii atat de mici? De ce ai burta atat de mare ? De ce esti mic de inaltime ? Dar de ce ai cicatricea asta tocmai pe fata ?

Ti se pare cunoscut ? Nu, nu este dialogul din povestile de adormit copiii. Cel care pune genul asta de intrebari esti chiar tu, atunci cand te privesti in oglinda. Sub ochiul tau critic, bietul „Lup” nu are nici o sansa sa iti fie pe plac. Prea slab, prea gras, prea inalt, prea scund, cu prea mult par sau cu prea putin, cu solduri prea mici sau cu gura prea mare…. cel din oglinda este vesnic criticat.

Pana la un punct este normal sa fie asa. Nimeni nu este perfect la infatisare si nici nu cred ca am vrea lucrul acesta. De ce spun asta ?  Defectele fizice au rolul lor bine determinat si binevenit. Ele ne ajuta sa fim mai modesti, mai binevoitori mai simpatici si mai intelegatori cu cei din jur. Cate din vedetele enervant de aratoase sunt in viata de zi cu zi si extrem de arogante ? Daca e sa dam crezare ziarelor de scandal, raspunsul ar fi : o majoritate covarsitoare. Sincer, ai prefera sa ai un corp impecabil, sa fii cu nasul pe sus si detestat de toata lumea ? Eu nu.

Am vazut mai demult un filmulet despre un australian nascut fara maini si fara picioare. Este un om incredibil de optimist, de sufletist si de… frumos. Daca esti curios, cauta materialele despre Nick Vujicic si iti garantez ca vei privi viata cu alti ochi.

“Frumusetea vine din interior”. Este o vorba de duh pe care o cunoastem foarte bine si, totusi, nu ii dam mereu crezare. Mare pacat. Ai observat ca atunci cand esti vesel te simti mai atragator, mai sigur pe tine ? A, deci e ceva cu zicala asta, nu ? Ca sa nu mai spunem ca frumusetea este relativa : in urma cu cateva secole, o femeie era considerata frumoasa daca avea soldurile extrem de late si pielea alba ca laptele. Astazi toata lumea vrea sa fie cat mai bronzata.

Asadar, uita-te putin in oglinda. Da-o afara pe Scufita Rosie cu tot cu intrebarile ei idioate si priveste-te cu atentie in ochi. Esti tu, cel care are o inima atat de frumoasa si de mare. Cel care adora sa rada si sa ii faca pe altii sa rada. Cel care se bucura sincer atunci cand poate da o mana de ajutor. Daca tu, care te cunosti cel mai bine, nu te iubesti asa cum esti, cum ai vrea ca ceilalti sa o faca ?

Priveste-te cu atentie in ochi. Esti un suflet frumos si sincer. La nastere ai primit cel mai frumos cadou cu putinta : libertatea de a fi asa cum iti doresti. De tine depinde daca esti bun sau rau, sociabil sau singuratic, generos sau egoist, bland sau artagos. Corpul ti-l poti lucra la sala. Coafura ti-o poti schimba asa cum iti place. Poti alege haine care sa iti avantajeze trupul. Dar, indiferent ce schimbari hotarasti sa aduci in viata ta, nu uita care este cel mai important lucru : sa te iubesti si sa fii iubit de cei din jur.

Acest articol a fost publicat în Social. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>