Fii tu primul care se schimba

In urma cu cativa ani, am stat de vorba cu un student de peste hotare. Spunea ca apreciaza faptul ca noi, romanii, suntem foarte prietenosi, dar ca nu intelege de ce ne uitam numai in jos atunci cand mergem pe strada. „Ca sa nu calcam in vreun rahat de caine”, a venit raspunsul prompt al unui coleg.

Da, strazile si trotuarele noastre sunt pline de deseuri si de canale fara capace. Da, se face curat din An in Pasti si atunci doar de ochii lumii. Insa si noi „ajutam” la starea deplorabila in care se afla o mare parte din orasele noastre. Noi, cei care ne gandim ca un ghemotoc de hartie aruncat la intamplare nu conteaza prea mult.

Daca vrei sa vezi ce importanta are amaratul asta de ghemotoc, inmulteste-l cu doua milioane, cati locuitori are Bucurestiul, de exemplu. Daca fiecare om ar gandi asa, am trai intr-un real infern.

Ce te faci, insa, cand vrei sa arunci gunoiul la cos, dar ia cosul de unde nu-i? Doar n-o sa te plimbi pe strada cu gunoiul in buzunar, nu? Ba da, chiar asta ar trebui sa faci, daca vrei un oras curat. Nu putem instala noi cate un cos de gunoi la fiecare 10 metri, dar putem polua mai putin. Putem impiedica amicul nostru patruped sa isi faca nevoile in mijlocul drumului.

In felul acesta, nu vom mai fi nevoiti sa privim mereu in jos.

Acest articol a fost publicat în Social. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>