O incredibila lectie de viata de la o gaina jumulita

A stat trei zile sub un lighean greoi din fundul curtii, cand afara era o canicula crunta. Cand stapanul si-a dat seama si a eliberat-o din capcana incinsa, au tabarat pe ea fratii cocosi si au luat-o la bataie. Jumulita de pene si cu aripile frante, s-a tarat de la o zi la alta, pana intr-o zi, cand nu a mai miscat deloc. A fost aruncata devale, peste gard, cum e obiceiul locului. Dupa alte trei zile, stapanul constata cu surprindere ca puicuta se incapataneaza sa traiasca.

Acum sade la loc de cinste in curtea din fata, departe de fratii ei bataiosi, alintata si iubita de stapanul care s-a jurat ca n-o s-o taie niciodata.

Intamplarea este cat se poate de reala si s-a petrecut vara aceasta, intr-un satuc de la noi din tara. Protagonista : o puicuta de patru luni si jumatate. Incredibila ei dorinta de a trai ma lasa fara cuvinte.

Jumulito, RESPECT !

Acest articol a fost publicat în Social. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>