Secretul unei iubiri ca in povesti

Cu totii am vazut macar o data pe strada batranei care inca se tin de mana si se saruta cu drag dupa zeci de ani de casnicie. Si cu totii cunoastem cupluri care se despart dupa un an sau dupa zece ani, desi totul parea perfect. Care sa fie secretul unei iubiri ca in povesti?

Pe scurt, relatia cu persoana iubita e ca un foc de lemne: in fiecare zi trebuie sa pui cate un lemn si sa ai grija sa nu se stinga. Altfel, intr-o zi, te vei trezi in intuneric, intrebandu-te de ce ti-e frig. De aceea se destrama cupluri vechi de ani de zile si nimeni nu intelege din ce motiv. Si tot de aceea relatii durabile devin inchisori reci pentru doi straini.

Bineinteles, nu avem control complet si nu putem sti niciodata in totalitate cat de sincer si cat indragostit de noi este inca partenerul. Dar putem sa oferim neconditionat iubire, sinceritate, respect, incredere si sprijin in orice moment. Putem sa iertam unele greseli si sa invatam in doi cum sa nu le mai repetam. Cu rabdare, cu tact, cu tandrete, fara sa calcam in picioare orgoliul celuilalt. Si sa nu uitam sa lovim din cand in cand monotonia apasatoare care ucide orice imaginatie, fie ea oricat de creativa.

Da, se poate intampla sa facem toate acestea si totusi relatia sa nu mearga bine. Poti fi capitanul de nava perfect si sa ai parte numai de furtuna. Si, oricat te-ai stradui sa indrepti vaporul tau in directia cea buna, sa constati ca vremea rea nu se mai termina. Din ce cauza se intampla? Poate de la inceput nu ai ales partenerul care trebuia, poate nu ai fost tu cel mai potrivit pentru el sau ea. Poate ati fost amandoi perfecti unul pentru altul, dar ati lasat amandoi focul sa se stinga de tot. Aici numai tu cunosti raspunsul.

Daca tu constati ca trairile dintre voi nu mai sunt ce au fost odata, daca te temi ca iti vei pierde jumatatea, nu mai lasa sa treaca nici o clipa. Incepe de azi sa aduni lemne si sa ingrijesti focul care v-a adus impreuna. Si, cine stie, poate gatiti impreuna o friptura grozava.

Acest articol a fost publicat în Social. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>